I januar 2023 fik Kvinder i Dansk Arkitektur prisen som bedste IGN-formidler. Vi samler op på nogle af vores største formidlingsopgaver i 2022.
God læselyst!
I januar 2023 fik Kvinder i Dansk Arkitektur prisen som bedste IGN-formidler og 2022 har da også været travlt på formidlingsfronten. Prisen uddeles af IGN, som er det institut, vi er forankret på ved Københavns Universitet, og gives for ekstraordinær indsats, nytænkning, og originalitet i formidling. I det forgangne år har vi formidlet til en bred vifte af målgrupper – fra folkeskolebørn til universitetsstuderende, kulturforeninger, radiolyttere, og til 100 kvinder i ledelse. Her samler vi nogle af vore vigtigste udadvendte aktiviteter fra året som gik, til inspiration for alle som ønsker at styrke dialogen mellem forskning og andre aktiviteter i samfundet.
Celebrating 100 women in leadership
I anledning af udstillingen Kvinder skaber rum, bidrog vi til arrangementet 100 Women in Leadership, som blev holdt i Dansk Arkitektur Center 6. oktober 2022. Arrangementet samlede kvinder i lederstillinger –fra ambassadører til virksomhedsledere, ledere fra kulturinstitutioner, iværksættere, forskningsledere og mange flere til netværking, gensidig inspiration og samtaler om fremtidens ledelse. Projektledere Henriette Steiner og Svava Riesto holdt oplæg om deres lederskab i projektet, hvor arbejdsformen også har haft til ambition at udleve en solidarisk arbejdsgang til fremme af fællesskab og inklusion. De workshops, vi bidrog til var:
- Leadership beyond the hero. Oplæg ved Svava Riesto og Lori Brown, modereret af Tanja Lindkvist
- Inclusive excellence. Oplæg ved Henriette Steiner og Despina Stratigakos, modereret af Pernille Berg.
100 women in leadership var arrangeret af BLOX v/ global ambassador Mette Laursen
Materiale til folkeskolen

For at forankre den udvidede arkitekturhistorie, vi skaber i projektet, har vi i samarbejde med Dansk Arkitektur Center udarbejdet undervisningsmateriale til danske folkeskoler, sådan at skoleklasser nu og i år fremover kan lære om dette vigtige emne. I undervisningsmaterialet, som er tilrettelagt til design og arkitektur samt historie, præsenteres eleverne for en ny måde at gå til arkitekturhistorien på.
Via artikler og arkivmateriale får eleverne et indblik i kvinders rolle i arkitekturen historisk set. Eleverne skal ligeledes selv gennem øvelser aktualisere, analysere og reflektere over historierne samt deres eftervirkningerne.
Lige til øret

Projektgruppen har deltaget i en række podcast og radioudsendelser såsom i september 2022 hvor Henriette Steiner deltog i radioudsendelsen Frederiks Værk på 24syv. Denne udsendelse handler bl.a. om hvad forskningsprojektet udsprang af og hvorfor det er vigtigt at omskrive vores arkitekturhistorie.
Andre radiofortællinger om projektet finder du i
Derudover kan du høre vores podcast.
Undervisning om køn, arkitektur og historie

Vi har ligeledes aktivt brugt forskningen i undervisningen på flere kurser på bachelor- og masterniveau, samt i PhD-kurset Landscape, Architecture and Gender: Rethinking Theory, Methodology and Practice. Dertil har flere bachelor- og specialestuderende arbejdet med emner tilknyttet projektet og dermed fået mulighed for at arbejde forskningsrelateret, samt bidraget med perspektiver.

Podcast
Projektet er også afsender af en unik podcastserie, ”De glemte arkitekter”, som omhandler de vigtigste fund i vores forskning. Podcasten blev lanceret i foråret 2022 og findes på alle de platforme, hvor man normalt henter sine podcasts og er produceret af podcastjournalisterne Niels Bjørn og Ane Skak, efter en ekstrabevilling fra Realdania. Podcasten er nået ud til et stort antal lyttere.

Recent Comments